25.10.2019. Skupština opštine Batočina, održala je danas dvadeset osmo po redu zasednje, koje je obeležilo imenovanje vršioca dužnosti direktora biblioteke, kao i usvajanje nekoliko bitnih odluka iz oblasti finansija, te set odluka iz oblasti poslovanja JP „Lepenica Batočina“.
Naime, Radmila Krstić, master filolog srbista, iz Batočine imenovana je za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Batočine, nakon razrešenja dosadašnje direktorke Milijane Jovanović, koja je prethodno podnela ostavku na tu funkciju.
Pre toga, skupština je na početku zasedanja usvojila devetomesečni izveštaj o izvršenju odluke o budžetu, kao i treću izmenu ovogodišnjeg budžeta.

Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina, je obrazlažući devetomesečni izveštaj istakao zadovoljstvo i generalno stanjem u opštinskoj kasi, dok je za rebalans naveo da će se njime omogućiti završetak nekoliko kapitalnih stvari do kraja ove godine.
Odbornici su većinom glasova usvojili i odluke o izmenama srednjeročnog i dugoročnog plana JP „Lepenica Batočina“, kao i izmenu programa poslovanja lokalnog komunalnog preduzeća.